twitter


Com hem parlat en anteriors entrades d’aquest bloc, el periodisme digital aporta un nou tipus d’experiència al usuari. Les lletres i les fotos donen pas als vídeos i als clips d’àudio, la informació es presenta amb links i hipervincles que ens fan del text lineal un hipertext amb infinites possibilitats. A més, la interacció a través d’enquestes, els concursos i  els comentaris... Fan que l’experiència de llegir un periòdic digital a la xarxa siga del tot nova.

Durant les pròximes setmanes intentarem tractar aquells mitjans digitals que naixen i es desenvolupen exclusivament a al red. Intentarem vore les seues claus, el seu funcionament i la seva forma d’interactuar amb els lectors.
Aquesta setmana parlarem sobre VilaWeb


Deixant de banda la seua història de creació (si la voleu llegir la podeu trobar ací) ens centrarem en tot allò que ens ofereix aquest diari digital.

A la seua portada observem com les distintes noticies s’ordenen depenent de la seua importància (marcada pel propi lector) i com al mateix temps es complementa la informació amb mapes interactius o vídeos explicatius. També destaca les col·laboracions d’escriptors i personatges importants que comenten cada notícia donant el seu punt de vista sobre cada esdeveniment.



Al fer click en alguna de les noticies, la pàgina ens redirigeix al cos central d’aquesta en la qual trobem hipervincles a altres noticies del periòdic que es troben relacionades, explicacions més detallades d’alguns termes i vídeos que aporten més informació o detallen alguns aspectes.
Com es pot observar, el lector deixa de ser passiu per a poder interactuar amb les noticies, la xarxa facilita un nou flux de la informació.

Una altra de les novetats que incorpora VilaWeb és la creació de blogs exclusius per als seus clients de pagament. Aquest diari digital incorpora l’opció de subscriure’s al periòdic, per una mòdica quantitat de diners, i d’aquesta forma permet l’entrada a VilaWeb +. A banda dels blocs, aquesta modalitat ofereix cursos online, permet participar en la redacció de noticies i en l’elecció dels continguts, ens facilita l’accés a les instal·lacions del periòdic i moltes coses més.

Una altra de les novetats que incorpora aquest periòdic digital és la utilització de les xarxes socials per a promocionar els seus continguts, interactuar amb els lectors i poder fer concursos. Les xarxes com Twitter són utilitzades per a ressenyar cada nova noticia que apareix a la web. Facebook, per la seua banda, es utilitzada per a realitzar diferents concursos amb els seus usuaris i per a permetre l’opinió i reflexió ciutadana sobre les diverses noticies.

Amb tot el que hem comentat, queda patent la força de la Internet per a permetre un nou tipus de periodisme, l’experiència de l’usuari canvia per a adaptar-se als nous temps. Com diu el vell proverbi “Adaptar-se o morir”.

Per Joan Andreu Quiles

1 comentarios:

  1. new used ford edge titanium 2.3 lb slots for use with 4" long
    We have used all rainbow titanium of our new slot silicone dab rig with titanium nail machines for many years, and how much is titanium worth they are all very durable, so no matter the angle of the slots or titanium strength blade titanium mens ring

Publicar un comentario